מתכון אחד לאוהבי עוגות, ומתכון אחד למחפשים חלופות מעניינות

חלופה מעניינת למתוק היומי: פודינג צ'יאה

חומרים:

3 כפות זרעי צ'יה
כוס חלב שקדים (250 מ"ל) או חלב צמחי אחר
1-2 כפיות דבש, סילאן, סירופ אגבה או מייפל

1/2 כפית תמצית וניל
בננה חתוכה לפרוסות (אופציונלי)

* אני נוהגת להכין כמות כפולה, ולשלוף מהמקרר כשמתחשק לנשנש משהו, או לארוחת בוקר.

הכנה: 

ממתיקים את החלב בסירופ/דבש.

מוסיפים את הצ'יאה ומערבבים.

משרים לפחות לשעה בכלי מכוסה, במקרר, עד שמתייצב.

אני נוהגת להשאיר לילה, אבל לא הכרחי.

מגישים עם פרוסות בננה.

טעים וסופר בריא!

עוגת התפוחים של אמירה

חומרים:

2 כוסות קמח + כפית א. אפייה

3/4 כוס שמן

3 כוסות תפוחים חתוכים לקוביות או פלחים דקים (כ-5 תפוחי גרנד-סמיט בינוניים)

קצת קונייאק+מעט יין + כפית קינמון להשריית התפוחים

1/2 1 כוס סוכר

4 ביצים

קליפת לימון מגורדת

צימוןקים ואגוזים קצוצים לכיסוי פני התבנית

הכנה: 

משרים לשעה את התפוחים בתערובת הקוניאק+יין+קינמון.

מערבלים במערבל שמן + ביצים + סוכר.

מוסיפים בהדרגה קמח+א. אפייה+קליפת לימון.

לעיסת הבצק מוסיפים ביד את התפוחים ומערבבים.

יוצקים לתבנית משומנת.

מפזרים מעל תערובת צימוקים ואגוזים.

שמים בתנור מחומם ל-180-200 מעלות ואופים עד שמשחים, 30-45 דקות. 

בתאבון!

​© 2014  | 054-4993349 

office@lyoga.co.il  |  ליאת ירון

ליאת ירון

יוגה | תרפיה | הכוונה

  • Facebook App Icon

 תרפיה ויוגה | סטודיו ליוגה בנס ציונה